Friday, February 18, 2011

KEDATANGAN DAJJAL AL-MASIH

Kebimbangan Dajjal tentang munculnya Avatar atau pemimpin bertaraf khalifah sangat di tunggu-tunggu oleh orang yahudi sekarang..hadis menyebut

Tidak akan berlaku hari kiamat sehinggalah -umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi di satu tempat. Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi disebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok 'Gharqad'. (Sahih Bukhari dan Muslim)

Ini menunjukkan orang yahudi sedang menanti kedatangan penyelamatnya (Al-Masih Dajjal) untuk menentang orang islam (Imam Mahdi) yang di anggap Dajjal bagi diri mereka..Kesimpulanya pengikut Dajjal Al masih adalah orang yahudi Zionist. Telah kita sedia maklum Yahudi Zionist sedang merampas hak orang islam di Palestin sekarang..Hampir lebih 95% ekonomi dunia sekarang dipegang oleh Zionist (Freemason/Illuminati) Yahudi...kehebatan sistem Dajjal ini telah masuk dalam setiap aspek...baik dari segi POLITIK,EKONOMI,KETENTERAAN,SOSIAL DAN SAINS...segala perancangan ini disusun rapi dan teliti sehingga manusia yang lalai dan leka akan tersilap serta terpengaruh dengan dakyahnye...Benar seperti hadis Rasulullah....


Hadis Huzaifah r.a katanya: Rasulullah s.a.w.
telah bersabda: Dajjal ialah orang yang buta
matanya sebelah kiri, lebat (panjang) rambutnya
serta dia mempunyai Syurga dan Neraka.
Nerakanya itu merupakan Syurga dan Syurganya
pula ialah Neraka (Hadis Sahih Muslim)


Mitos Dajjal-Dajjal bukanlah dalam bentuk raksasa seperti dalam cerita ultraman atau superman tu..mempunyai kuasa sakti atau sebagainya...sebaliknya dia adalah manusia biasa bagi. sesiapa yang mengikut telunjuknya akan mendapat kesenangan dan bagi siapa yang enggan mengikut telunjuknya dia akan sengsara..itulah analogi bagi hadis tersebut...hipotesis ini disokong oleh petikan dari feryco.com...

Agenda Yahudi yang Kesembilan (untuk memusnahkan umat Islam): Menjauhkan umat Islam dari memegang tampuk pemerintahan di negara-negara Islam dan jangan beri kesempatan bergerak.

Montgomery Watt
1. Sehubungan itu, seorang orientalis Inggeris, Montgomery Watt, menulis dalam ‘London Time’ pada tahun 1968:
“Kalau sudah ditemui seorang pemimpin Islam yang (benar-benar) berkelayakan dan bercakap dengan suara Islam yang tepat pula, kemungkinan besar agama itu akan (bangkit kembali dan) merupakan sebuah kekuatan politik yang besar di dunia ini sekali lagi.”
Yang dimaksudkan oleh Montgomery itu adalah pemimpin yang bertaraf khalifah, kerana hanya seorang pemimpin yang bertaraf khalifah sahaja yang akan mampu menyatukan kembali seluruh umat Islam yang sedang kronik berpecah-belah pada hari ini. Pemimpin yang bertaraf Presiden atau Perdana Menteri tidak termasuk dalam senarai pemimpin yang dimaksudkan oleh beliau.
Taraf Presiden atau Perdana Menteri hanya layak untuk memimpin di dalam wilayah yang terhad atau dihadkan, tidak layak untuk memimpin dunia yang tanpa sempadan, atau sekurang-kurangnya di seluruh dunia Islam. Hanya seorang pemimpin yang bertaraf Khalifah sahaja yang akan diberi kemampuan dan berkelayakan penuh untuk berbuat demikian.

Ben Gurion


2. Bekas Perdana Menteri Israel, Ben Gurion pernah dilaporkan berkata,
“Sesungguhnya yang paling menakutkan kami ialah, kalau dalam dunia Islam, sudah lahir seorang Muhammad Baru.”

Muhammad Baru yang dimaksudkan oleh Ben Gurion itu tidak lain dan tidak bukan adalah Imam Mahdi, kerana nama Imam Mahdi itu adalah Muhammad, sama dengan nama datuknya, Nabi Muhammad SAW. Jelaslah bahwa pihak Barat amat takutkan peribadi yang bernama Muhammad ini, yang digelar sebagai Imam Mahdi, dan ketakutan mereka itu tidak dapat disembunyikan lagi.

Jelaslah bahwa orang-orang Kristian adalah jauh lebih peka daripada kita, umat Islam sendiri dalam hal mempercayai dan meyakini kedatangan Imam Mahdi ke dunia ini. Mereka sentiasa berjaga-jaga menanti tibanya seorang pemimpin Islam bernama Muhammad, tahu pula tempat keluarnya dan bila keluarnya. Pada masa yang sama kita umat Islam masih lagi sibuk bercakaran mengenai sahih atau dhaifnya hadis-hadis mengenai Imam Mahdi itu.
Yang percaya kepada kedatangan Imam Mahdi sibuk mengutuk golongan yang tidak percaya, manakala yang tidak percaya, sibuk pula mengutuk golongan yang percaya kepada kedatangan Imam Mahdi. Titik pertemuan tidak juga diperoleh. Siapa lagi yang harus dipersalahkan dalam soal ini?

The Mahdi
3. A. J. Quinnell, seorang novelis Barat telah menulis sebuah novel bertajuk The Mahdi.
Di dalam novel itu disebutkan andaian beliau bahawa isu Imam Mahdi ini akan dieksploitasi oleh kuasa-kuasa besar Barat. Kuasa-kuasa besar ini akan bergabung tenaga, fikiran dan matlamat untuk menonjolkan seorang yang mereka pilih sebagai Mahdi untuk diikuti oleh seluruh umat Islam. Tujuannya adalah untuk mencapai tujuan jahat mereka terhadap umat dan negara-negara Islam. Mahdi boneka ini dirancang oleh perisik-perisik CIA, MI5 dan KGB untuk muncul di Tanah Suci Makkah. Setelah itu, beliau akan mengarahkan seluruh umat Islam mengikut beliau tunduk kepada kuasa-kuasa besar Barat itu.

Setelah anda membaca artikel ini..banyakkan selawat dan doa mengelak fitnah Dajjal
..kerana untuk mengelakkan anda daripada fobia atau takut dengan sistem-sistem dajjal yang ada disekeliling kita sekarang..Benar seperti sabda nabi. Amalkan dan ajarkan kepada anak-anak, kaum keluarga, anak-anak murid . Doa ini susah dijumpai dalam mana buku agama yang di jual di pasaran..Dajjal tidak akan keluar sehingga masyarakat lupa berbicara tentangnya dan tidak pula dibicarakan di atas mimbar-mimbar masjid...Renung-renungkanlah...

1 comment:

  1. Hari ini kaum Muslimin berada dalam situasi di mana aturan-aturan kafir sedang diterapkan. Maka realitas tanah-tanah Muslim saat ini adalah sebagaimana Rasulullah Saw. di Makkah sebelum Negara Islam didirikan di Madinah. Oleh karena itu, dalam rangka bekerja untuk pendirian Negara Islam, kita perlu mengikuti contoh yang terbangun di dalam Sirah. Dalam memeriksa periode Mekkah, hingga pendirian Negara Islam di Madinah, kita melihat bahwa RasulAllah Saw. melalui beberapa tahap spesifik dan jelas dan mengerjakan beberapa aksi spesifik dalam tahap-tahap itu

    ReplyDelete