Friday, May 6, 2011

SYIAH DAN ZIONIST-TAK SAMA TAPI SERUPA

Syadi Faqeh, seorang penulis Syiah dari Lubnan telah melontarkan satu fakta yang menarik. Di dalam bukunya "Ahmadi Nejad, Wa al-Thawrah al-'Alamiyyah al-Muqbilah" (Ahmadi Nejad, Dan Revolusi Sedunia yang hampir), beliau telah membuat perbandingan di antara Bush dan juga Ahmadi Nejad. Kedua-dua pemimpin tertinggi negara yang bermusuh itu telah cuba dibandingkan melalui sudut yang amat unik. Melalui perbandingan yang telah beliau lakukan, ternyata terdapat banyak persamaan di antara kedua-duanya berbanding dengan perbezaan. Walaupun "persamaan" merupakan perkataan yang digunakan, namun persamaan-persamaan tersebut bukanlah bererti mereka berdua sama dalam setiap sudut yang diperbincangkan. Bak kata pepatah Melayu, serupa tapi tak sama.




Persamaan Bush dan Ahmadi Nejad

Antara persamaan tersebut ialah:

Kedua-dua Bush dan Ahmadi Nejad mewakili golongan Konservatif dan golongan ekstrimis kanan aliran masing-masing. Bush mewakili golongan Kristian Avengalist dan golongan neo-konservatif di dalam politik As, manakala Ahmadi Nejad pula mewakili golongan konservatif Syiah (Hujjatiyeh) di dalam politik Iran.

Kedua-duanya juga merupakan idealis di dalam memperjuangankan ideologi masing-masing.

Kedua-dua Bush dan Ahmadi Nejad mempunyai matlamat mengamankan dunia dari musuh-musuh mereka yang dianggap sebagai Syaitan. Bush sentiasa menjadikan segala polisi luar negaranya langkah untuk menjaga keamanan dunia dari ancaman paksi kejahatan (Iran, Korea Utara dan Syria). Ahmadi Nejad pula berjuang untuk menghapuskan kejahatan "Mustakbirin" yang membawa kemusnahan kepada dunia. Mustakbirin tersebut adalah Rejim Zionis Israel dan juga AS.

Kedua-duanya beranggapan bahawa mereka sedang melaksanakan misi Tuhan untuk tujuan tersebut.


Kedua-dua Bush dan Ahmadi Nejad tidak mengenal erti toleransi dan bertolak ansur dengan musuh-musuh mereka. Apabila berhadapan dengan musuh masing-masing, kedua-duanya akan bersifat agresif dan juga tegas. Ucapan-ucapan Bush mengenai Iran, dan juga ucapan-ucapan Ahmadi Nejad mengenai AS cukup menjadi bukti kepada sikap masing-masing terhadap musuh.


Kedua-dua mereka juga begitu mengimani teori pertembungan antara dua tamadun, Islam dan Barat (Kristian).

Bush sentiasa mendapatkan nasihat-nasihatnya daripada para pemimpin Avengalist seperti Pat Robertson, Jerry Farewell dan lain-lain di dalam persoalan politik. Ahmadi Nejad pula sentiasa mendapatkan pandangan daripada para ulama merangkap pemimpin spiritualnya seperti Syeikh Misbah al-Yazdi dan Syeikh Jawwad al-Aamili.

Bush merupakan Datuk Bandar Texas, manakala Ahmadi Nejad pula merupakan Datuk Bandar Irdibil.

Kedua-dua mereka telah menggantikan orang yang mereka anggap tidak menepati kehendak Tuhan di dalam karier politik mereka. Bush menggantikan Clinton yang rosak akhlaknya dan dianggap oleh Bush sebagai orang yang engkar kepada perintah Tuhan. Ahmadi Nejad pula menggantikan Khatimi yang dianggap oleh beliau sebagai penyebab kepada keruntuhan akhlak muda-mudi di Iran.

Kedua-dua mereka menjadikan agenda memperbaiki masyarakat dan memerangi keruntuhan moral sebagai polisi dalam negara AS dan Iran.

Ketika Bush menerima perlantikan sebagai Presiden AS, beliau telah mewarnai Rumah Putih dengan acara-acara keagama Kristian. Beliau juga telah memperhebatkan usaha keagamaan Kristian di dalam pentadbirannya. Bush juga telah mengadakan kelas Injil di dalam Rumah Putih sebagai aktiviti hariannya. Ahmadi Nejad juga terkenal dengan usahanya memperhebatkan upacara-upacara keagamaan. Beliau juga amat pro-aktif di dalam usaha memperkembangkan ajaran Syiah, di samping usahanya mengadakan kelas agama sebagai program harian di kediaman Presiden Iran.

Jesus dan al-Mahdi di dalam politik AS-Iran
Bush begitu beriman dengan aqidah kedatangan semula Jesus untuk membawa 1000 tahun kegembiraan. Ahmadi Nejad juga begitu kuat mengimani aqidah kebangkitan semula Imam al-Mahdi Syiah yang akan membawa keamanan kepada dunia.

Bush mempersiapkan polisi-polisi luar AS sebagai persiapan untuk menantikan kebangkitan semula Jesus yang diyakini beliau semakin hampir. Lobi Kristian Zionis di dalam kumpulan Neo-Konservatif di kongres AS telah membantu beliau untuk menjayakan misi tersebut. Ahmadi Nejad pula mempersiapkan segala kekuatan dan memusatkan segala usaha negaranya untuk menyambut kebangkitan al-Mahdi yang dianggap semakin hampir. Kumpulan ulama dan juga pengawal revolusi akan sentiasa bersama beliau untuk memastikan polisi Iran adalah selari dengan persiapan mereka untuk menyambut kebangkitan tersebut.

Bush begitu mengimani peperangan besar (Amagedon atau Apocalypse war) di Palestin di antara Yahudi dan orang Arab. Peperangan tersebut menjadi pra-syarat terakhir sebelum munculnya Jesus. Ahmadi Nejad pula mengimani peperangan besar yang akan berlaku di Palestin di antara Yahudi dan umat Islam di bawah pimpinan Imam al-Mahdi. Kedua-dua mereka sedang menantikan peperangan tersebut. Bush melalui polisi luarnya sentiasa melindungi kaum Yahudi Zionis sebagai persiapan untuk peperangan tersebut. Ahmadi Nejad pula sedang memperhebatkan usaha mengumpulkan kekuatan demi peperangan berkenaan.

Kebanyakan pengikut-pengikut Bush mempercayai bahawa beliau akan menjadi pemimpin tentera di dalam peperangan Armagedon. Para pengikut Ahmadi Nejad juga ramai yang mempercayai bahawa Ahmadi Nejad akan menjadi pemimpin tentera al-Mahdi.

Bush meyakini antara pra-syarat kedatangan semula Jesus adalah perhimpunan orang-orang Yahudi di bumi Palestin. Ahmadi Nejad pula meyakini bahawa al-Mahdi akan muncul semula apabila kaum Yahudi telah berkumpul di Palestin dan juga setelah mereka menawan Masjid al-Aqsa.

Bush membuat pentafsiran kepada suasana politik berdasarkan pentafsiran semula kitab perjanjian lama (Old Testament) di dalam Bible. Ahmadi Nejad pula membuat pentafsiran kepada suasana politik semasa berdasarkan al-Quran dan juga riwayat-riwayat daripada Imam-imam Syiah.

Bush menganggap Iran sebagai tentera Dajjal, Ahmadi Nejad pula menganggap AS sebagai tentera Dajjal.

Bush menganggap penjajahan AS ke atas Iraq sebagai langkah awal kepada kemunculan Jesus. Ahmadi Nejad pula menganggap ianya sebagai petanda awal kedatangan al-Mahdi.

Bush beriman bahawa perlindungan AS kepada "Israel" adalah tanggungjawab aqidah. Ahmadi Nejad pula meyakini bahawa kehancuran "Israel" pula sebagai perkara aqidah.

Bush beriman bahawa Kitab Perjanjian Lamanya ada memberikan petunjuk bahawa usaha untuk menghancurkan "Israel" akan menyeberangi Iraq. Di atas kepercayaan inilah beliau mempersiapkan kekuatannya di kawasan berkenaan sebagai persiapan untuk peperangan Armagedon. Ahmadi Nejad pula meyakini bahawa tentera al-Mahdi yang akan menghancurkan "Israel" untuk membebaskan al-Aqsa akan menyeberangi Iraq. Beliau begitu meyakini kata-kata Khomeini yang mengatakan bahawa "Jalan untuk membebaskan al-Aqsa akan melalui Karbala!".

Kedua-dua Bush dan Ahmadi Nejad mempercayai bahawa Baitul Maqdis bakal menjadi ibu kota kepada kerajaan Tuhan di muka bumi.


Perbezaan Bush dan Ahmadi Nejad

Mengenai perbezaan pula, walaupun tidak banyak, namun ianya amat ketara. Syadi telah mengumpulkan beberapa perbezaan utama, antaranya:

Bush merupakan anak orang kaya, bapanya seorang mantan presiden dan seorang jutawan. Ahmadi Nejad pula merupakan anak seorang tukang besi yang miskin.

Bush dilahirkan dan dibesarkan di dalam istana milik keluarganya di Texas. Ahmadi Nejad dilahirkan dan dibesarkan di dalam rumah buruk milik keluarganya yang miskin di dalam perkampungan di pinggir bandar Tehran.

Bush merupakan seorang pelajar yang pemalas dan nakal di sekolah dan di kolej. Ahmadi Nejad pula merupakan seorang yang cerdik dan rajin di sekolah dan universiti serta memiliki sijil PhD.

Bush melarikan diri daripada khidmat ketenteraan AS. Ahmadi Nejad pula pernah menjadi tentera selama enam tahun dan terlibat di dalam peperangan di barisan hadapan. Beliau juga pernah tercedera beberapa kali di dalam pertempuran.

Bush merupakan ahli aktif di dalam kelab besbol di kolej, manakala Ahmadi Nejad pula merupakan seorang aktivis kelab keagamaan ketika di Universiti.

Bush hidup di dalam kemewahan dan juga di dalam istananya di Texas dan juga di Rumah Putih. Ahmadi Nejad pula hidup secara zuhud dan sederhana di dalam rumah kecilnya di pinggir Tehran.

Bush merupakan seorang jutawan dan telah membelanjakan jutaan dollar AS untuk kempen pilihanraya beliau. Ahmadi Nejad pula merupakan seorang yang sederhana dan tidak menghabiskan walau seriyal Iran pun sewaktu kempen pilihanraya.


Hari ini, Asia barat bagaikan menjadi saksi kepada pergelutan kuasa di antara kedua-dua negara AS dan Iran. Isu nuklear Iran, perang Hizbullah-"Israel" , isu Iraq dan lain-lain lagi. Kedua-dua buah negara diterajui oleh mereka yang mempunyai agenda tersendiri. Kedua-dua negara dipandu oleh pemimpin yang berjuang bermotifkan ideologi. Kedua-duannya juga sedang mempersiapkan diri untuk menghadapi peperangan yang besar. Apakah mungkin cukup bagi dunia kedua-dua pemimpin seumpama ini ataupun dunia memerlukan lebih dari dua orang pemimpin yang serba kontreversi ini? Atau mungkin juga dunia tidak memerlukan kepada pemimpin-pemimpin seperti kedua-dua pemimpin ini?

Apa yang pasti, peta politik Asia Barat tidak lagi seperti dulu selepas ini akibat dari pentadbiran kedua-dua pemimpin berkenaan! Hakikatnya mereka adalah sama. Sama-sama memusuhi Islam (ajaran Nabi Muhammad) Cuba anda renungkan… Kenapa Dome of Rock ( Kuil Zionist, Solomon Temple) yang setentang dengan Masjidil Aqsa juga berbentuk Kubah?

Gambar Solomon Temple (Dome Of Rock)

Struktur Solomon Temple dan Masjidil Aqsa (Palestin)



Kita sedia maklum, Temple of Solomon adalah tempat di mana Dajjal akan bertakhta di situ suatu hari nanti…Oleh itu kenapa tidaknya Dome of Rock itu tidak berbentuk segitiga seperti Piramid Giza (Lambang Freemason)? Seperti mana lambang bendera Israel…Jawapan ada pada anda sendiri….Bagi saya Syiah dan Zionist ini sedang merancang sesuatu peristiwa yang sangat besar….Perang Dunia Ketiga (WWR3) bagi menghancurkan manusia...Mereka ini sanggup membuat pembunuhan (Holocust) seperti mana tentera Nazi buat semasa perang dunia kedua…Terjadinya pembunuhan beramai-ramai ini adalah sembahan ritual penganut Kabbalah kepada Iblis..Seperti mana yang berlaku peristiwa berdarah 9/11 di USA…Dan tidak mustahil juga yang sedang berlaku sekarang..seperti peperangan di Libya… Tujuannya adalah menantikan Avatar atau Sang Penyelamat masing (Dajjal Al-Masih).

3 comments:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
 2. Kami adalah organisasi yang ditubuhkan untuk membantu orang yang memerlukan
  Bantuan seperti bantuan kewangan. Jadi, jika anda melalui kewangan
  Masalah, jika anda mempunyai masalah kewangan dan anda memerlukan dana
  Memulakan perniagaan anda sendiri atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang atau bayar
  Bil, mulakan perniagaan yang bagus atau anda merasa sukar
  Dapatkan pinjaman modal dari bank tempatan, hubungi kami hari ini melalui e-mel
  Rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

   "Jadi, jangan biarkan peluang ini meluluskan anda,
  Anda dinasihatkan untuk menyelesaikan dan mengembalikan butiran di bawah ..

  Nama awak: ______________________
  Alamat anda: ____________________
  Negara awak: ____________________
  Tugas anda: __________________
  Jumlah pinjaman yang diperlukan: ______________
  Jangka masa pinjaman: ____________________
  Pendapatan bulanan: __________________
  Nombor telefon: ________________
  Adakah anda memohon pinjaman sebelum: ________________
  Jika anda telah memfailkan pinjaman terdahulu, di mana anda dilayan dengan jujur? ...

  Bertindak cepat dan keluar dari tekanan, kekacauan, dan cabaran kewangan
  Hubungi REBECCA WILLIAMS LOAN FIRM hari ini melalui e-mel:
  Rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

  ReplyDelete
 3. Kabar baik!! pencari pinjaman !!!

  Nama saya Alfred Daniel Nehemia dari bali Indonesia, roti CEO Daniel Bakery, Pertama-tama saya akan mengatakan bahwa Tuhan harus memberkati Lady jane karena mengenalkan saya kepada perusahaan pinjaman yang jujur ​​dan halal sehingga saya benar-benar percaya bahwa Anda memberi tahu rekan kerja bahwa saya mempunyai Ide bagus untuk memulai bisnis sendiri karena mendapat pekerjaan tidak mudah jadi saya pergi ke bank untuk mendapatkan pinjaman (Rp800 juta) tapi mereka semua meminta uang muka sebesar jumlah pinjaman saya tapi satu-satunya properti yang saya miliki adalah motor. Sepeda, yang membuat saya merasa kecewa
  Jadi saya mencari perusahaan pinjaman online tapi kebanyakan menipu dan menipu, saya hampir kehilangan harapan dan kepercayaan diri sampai saya membaca artikel tentang lady jane tapi saya tidak sempat menutup tapi membaca artikelnya jadi saya mencoba pencarian online lain yang disebut craigslist. org dimana saya melihat iklan perusahaan Dangote Loan jadi saya memutuskan untuk melamar dan menghubungi lady jane juga

  Dangote Loan Company memberikan pinjaman dengan tingkat suku bunga 2% dan tidak kurang dari Rp20 juta

  Saya mengikuti prosedur di sana, memberikan semua yang diminta, saya juga sangat takut, tapi untuk kemuliaan tuhan, doaku dijawab dan uang pinjaman saya ditransfer ke saya tanpa masalah.

  jadi jangan buang waktu anda kontak Dangote perusahaan pinjaman Via dangotegrouploandepartment@gmail.com

  Anda juga bisa mencari di google untuk informasi lebih lanjut, ini nyata dan sangat nyata atau hubungi saya juga melalui email di alfreddaniel324@gmail.com dan juga di BBM: 7AEA8FA5

  ReplyDelete